Octbooberfest

Tassel Twirling Championship och Bröst Cancer välgörenhetsgala!

Supporter info

Octbooberfest är en “light hearted” tävling och välgörenhetsgala, i den bästa “sporten” som finns: Tassel twirling! Den ingår i scenkonstfestivalen The International Stockholm Burlesque Festival. Tillsammans med galasegmentet lördagen den 14 oktober är det också en månadslång kampanj som samlar in pengar till Rrosa Bandet-organisationen med lotteri, onlineinsamlingar och donationer.

10373033_335624073276717_8026676372719166696_o

Producenterna Fräulein Frauke och John-Paul Bichard, är mycket stolta över att vara värdar och inkludera gala-segmentet Octoberoberfest på festivalen varje år. Ett fantastiskt sätt för oss att stödja en så viktig sak, med fokus på en av burleskvärldens favoriter- ja, bröst! – och anknyta något roligt och lätthjärtat med seriös välgörenhet.

Varje år försöker vi samla in så mycket pengar som möjligt till kampanjen i vårt namn och det blir vanligtvis omkring 10 000 kronor.

Vår huvudsakliga inkomst kommer från vårt festivallotteri, där publiken köper lotter för att vinna fantastiska priser. Alla priser doneras från underbart generösa affärer, designers, småföretag och vänner till burleskscenen.

Eftersom segmentet också är en rolig, fånig och lätthjärtad tävling i burleskrelaterade “sporten” tasseltwirling (att snurra sina brösttoffsar), behöver vi också mindre priser till vinnarnas giftbags.

Vad du får som supporter

Alla supportrar får exponering från oss på Stockholm Burlesque Festival. Båda före evenemanget online i alla våra sociala medie-kretsar (fb, instagram, hemsida etc) och under festivalen, samt efteråt.

Vi skapar individuella online-poster för varje supporter samt en affisch med alla supportrar, som vi inkluderar både online och live under festivalen, där även ditt varumärke kommer att presenteras på skärmar. Supporterna kommer också att nämnas på scenen när vi visar upp produkterna och nämner varumärket under lottdragningen.

Dessutom såklart den fina känslan av att hjälpa cancerfonden genom donationer!

Vad vi behöver

Vi letar efter större priser för våra lotterivinnare och mindre priser som kan fylla våra sex giftbags.

Giftbagsen går till de tre vinnarna i tävlingen samt de tre jurymedlemmarna.

“Stora” priser består vanligtvis av något betydande, ett presentkort för ett värdefullt föremål i din butik, eller saker så som hattar, kläder, biljetter till teater/stora events, böcker, högkvalitativa tassels etc. De mindre giftbags-premierna är ofta smycken, mindre accsesoarer, tidningar, böcker, tassels och så vidare.

För de mindre priserna måste minst 6 gåvor doneras, och ditt varumärke kommer att presenteras på Octoberoberfestgalan under lördagskvällen. För de större priserna kan du antingen välja att donera en, och den kommer att ges ut en av kvällarna, eller två, och du kommer att presenteras på scenen båda kvällarna. Naturligtvis kan du också välja att ge fler!

Lite mer om Octbooberfest

Octbooberfest startades av grundare Duchess 2008 och har varit en del av Stockholms Burleskfestival sedan starten 2010.

Både artister och civila uppmuntras att delta, och tävlingen är en av publikens favoritdelar under helgens festival. Priserna ges ut i tre kategorier, Champion, det vill säga “the last tassler standing”, med minst en toffs i luften hela tiden. Bästa Kostym, eftersom det här är en SHOW och vi vill uppmuntra så mycket glamour som möjligt och Bästa Teknik, för alla tasslare med speciella färdigheter.

Det är vanligtvis en rolig balans i tävlingen med artister från festivalen, andra svenska artister med fans och folk från scenen som utmanar stjärnorna.

Toffsar har satts på alla delar av kroppen under tävlingen i kreativa försök att charma domarna och ja, både män och kvinnor uppmuntras att delta.

The Stockholm Burlesque Festival

SBF är ett av Europas största burlesk-evenemang med en genomsnittlig publik på 1100 gäster över helgen. I år presenteras 34 akter från 14 olika länder i en stor variation av olika aspekter i denna kreativa scenkonstform.

För att stödja SBF i våra insatser för att samla in pengar till Bröstcancerfonden, vänligen maila frauke@frauleinfrauke.com med vad du vill donera och så tar vi det därifrån. Kontakta oss också om du har några frågor!

 Fräulein Frauke – 0046 (0) 708605057