? Swedish Burlesque Gala?

Varmt Välkomna till the Swedish Burlesque Gala – en grandios hyllning och storslaget firande av den vibrerande, växande, vackra Svenska burleskscenen som del av det praktfulla 10 års jubileet av The International Stockholm Burlesque Festival!

Den 20 augusti intar 25 svenska stjärnor Scala Teaterns anrika scen med mod, magi, skönhet, humor, galenskap, extravaganza och så klart, en himla massa glamour och stripptease!
Det blir en kreativ och blomstrande blandning av klassisk och neo-burlesk, boylesque, drag, musik och cabaret i en komfortabel sittande teatershow.
Plus mingel, dans och (valbar) förfest arrangerad av Poppycocks Cabaret, med uppträdanden av svenska burleskhimlens nyaste stjärnskott.


Burlesk är en normbrytande, vintageinspirerad konstform inom kabaret och varité. Den hanterar sexualitet och identitet som ett kreativt material och blandar feministisk och queer stripptease med humor, politik, glamour, teater, dans, drag-uttryck och extravaganza. På en burlesk-scen (och i publiken!) är alla välkomna: alla kroppar, könstillhörigheter, personas, åldrar och ursprung. Det är ett “safe space” att formulera och utforska den man är, eller kanske den man vill vara.

Burlesken var stor under nästan 100 år mellan ca 1860 till 1960, för att nu sen tidigt 00-tal komma tillbaka i ny, modern, politisk tappning och idag finns det så kallad neo-burlesk över nästan hela världen. 

Swedish Burlesque Gala är den inofficiella starten på – Teaser-festen, if you will – The International Stockholm Burlesque Festivals 10 års jubileum. Festivalen, som är Europas största och mest välrenommerade, går av stapeln den 30 september och 1 oktober på Södra Teatern och Nalen.
Biljetter och info hittar ni här: www.stockholmburlesquefestival.com/tickets

PLUS – Förfesten står Poppycocks Cabaret för i källaren med pre-party och några fantastiska up-and-coming artister (separata biljetter!)
Efter Gala-showen så minglar vi i Scalas vackra bar och dansar tillsammans med Poppycock i källaren! (Fri entré)

Line-up

Aurora May, Benjamin Kyssa, Bunny Bourdeaux, Bunny Trix, Ember Raven, Empress Emerald, Fräulein Frauke, Ivoncita & Kevin Drama, Lady Rivet, Lara DeLorean, Liam Teasem, Lola Laveau, Loca Lamorous, Lord Beaverbottom, Pom Pom Grenade, Royal Roses, Seymour Bottoms, Yvette Les Fesses & Zizi & Strega

Swedish Burlesque Gala
20 augusti, Scala Teatern, Walingatan 25, Stockholm

299 sek – Förköp
359 sek – inkl Poppycock Cabaret Förfest
399 sek – Dörren

Biljettavgift och garderob tillkommer.
Biljetter: www.scalateatern.se
För biljetter till Poppycocks förfest tryck på “Ordinarie” och sen “more options” och välj biljett!

TILLGÄNGLIGHET SCALA KÄLLARE
Stå- och sittplatser. Hör av dig om du behöver en sittplats så kan vi reservera en plats åt dig.
Lokalen är i en källare som nås med trappor. Det finns tyvärr ingen hiss.
Om du har någon fråga om tillgänglighet eller om det finns något vi kan göra för att underlätta för dig får du gärna höra av dig.

Swedish Burlesque Gala är producerad med kärlek av internationella burleskstjärnan Fräulein Frauke och konstnären/fotografen JP Bichard.  Varmt välkomna!